7 oct. 2009

Lege rutiera: confiscarea masinii pentru depasirea cu 50 km/h a vitezei legale

Stire: "Guvernul a supus dezbaterii publice proiectul privind Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera. Documentul propune o serie de masuri si prevederi legislative contestate de Politia Rutiera. Putem spune de la inceput ca este cel mai radical proiect legislativ privind siguranta rutiera.

Cele mai aprinse puncte de discutie se gasesc in jurul procedurii de ELIMINARE a institutiei martorului, testarea alcoolemiei indiferent de motivul opririi soferului. Punctul forte il reprezinta masura de confiscare a autovehiculului in cazul depasirii vitezei cu mai mult de 50 km/h peste limita legala.

Hotararea guvernului prevede infiintarea Agentiei Nationale de Colectare a Amenzilor (ANCA), care va colecta amenda direct din contul soferului, fara un accept al acestuia."

Dezbatere publica: Astia sunt bolnavi? Daca jegul asta de propunere trece, atunci nu te mai poti apara cu martori de orice acuzatie adusa de politisti. Asadar te acuza de ceva si iti iau banii direct fara ca tu sa te poti opune, suna pervers.

Confiscarea masinii? Cu radarele omologate sau neomolgate vor face rahatu' de calcul al vitezei?
Nu de alta, dar in functie de acest calcul te poti trezi fara masina. Stiti, aia pe care ati dat bani, aia pe care unii mai platiti rate, dar nu conteaza, daca asa zice aparatu'.. pa masinutza. Ne furau legal si pana acum, dar cu acest proiect, noi, oile, am fost anuntate ca va fi si mai pe fata.

Iar daca tot ne opresc deampulea, cum o fac de obicei, eu propun sa nu se opreasca doar la testarea alcoolemiei, ci zic sa ne aresteze preventiv 3 luni, timp in care sa sa ne interogheze si sa afle daca nu cumva reprezentam vreun pericol terorist pentru trafic si pentru pacea planetara. Nu de alta, dar pare un pas logic de facut, pornind de la acest proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu