23 feb. 2012

Locotenentul Alexandru Gheorghe, trecut in rezerva printr-un ordin care i-a fost adus la cunoştinţă, joi


Locotenentul Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Câmpia Turzii, care a protestat la Bucureşti în uniforma militară, a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ordin care i-a fost adus la cunoştinţă, joi, fostului militar.
Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat că acesta a fost trecut în rezervă, ordinul fiind semnat, miercuri, de ministrul Gabriel Oprea şi fiindu-i adus la cunoştinţă locotenentului, joi, la Flotila 71 de la Câmpia Turzii.
Conform sursei citate, locotenentul Alexandru Gheorghe are la dispoziţie două zile să predea cele peste 1.000 de documente pe care le gestiona. Panaitescu a spus că va ataca ordinul în contencios. "Decizia ministrului Apărării Naţionale de excludere a lui Alexandru Gheorghe din armată va fi contestată în contencios, la Curtea de Apel Cluj. Dacă va fi nevoie, vom merge şi la instanţele internaţionale pentru a se face dreptate", a afirmat Panaitescu, citat de realitatea.net.
Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a confirmat, în 15 februarie, că în Consiliul de judecată al apelului, reunit în şedinţă, s-a decis cu unanimitate menţinerea hotărârii iniţiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv "vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă".
Conform sursei citate, potrivit prevederilor legale, Consiliul a fost format din trei ofiţeri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru şi unul de la Statul Major al Forţelor Aeriene. "Decizia a fost luată în unanimitate, iar la şedinţă şi la pronunţare a fost prezent ofiţerul care a formulat cererea de apel", se arăta în comunicat.

2 comentarii:

  1. SUNT IN ARMATA TRADATORI DE NEAM PENTRU CARE INTERESELE PERSONALE SAU DE GRUP SUNT MAI IMPORTANTE DECAT SUFERINTA POPORULUI CARE DE FAPT II DUCE IN SPINARE.SFARSITUL LOR ESTE APROAPE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este "vinovat" pentru demnitate si onoare umana. Traim intr-o lume cu susul in jos. Este un exemplu pentru noi toti!

    RăspundețiȘtergere