17 dec. 2009

Urmasii Romei

"In afara de Densusianu, Hasdeu si frustratul contemporan Napoleon Savescu mai aveti alte surse din care sa demonstrati ca pamantul este plat si ca romanii sunt de fapt daci ?
Eu zic sa iti faci repede un control la cap, cat mai ai sanse. Asta pentru ca sigur nu ai curaj sa te duci pe un santier arheologic sa vezi cu ochii tai ca ROMANIZAREA ESTE FAPT ISTORIC REAL si nici dorinta de a constientiza ca toate sursele antice+medievale specifica faptul ca populatia din spatiul carpato`dunarean SUNT URMASI AI ROMEI. Deci controlul la cap ramane solutia cea mai plauzibila."
Iuropiăn Sitizăn

Draga cetatean european, deci nu român, multumesc pentru mesaj. Este un semn clar ca anumiti indivizi intra-n panica. Fenomenul trezirii din amnezie nu mai poate fi oprit, totusi, oricat veti tipa voi, improscand, imediat, pe cei care nu va convin cu epitetul de nebun. Stiu ca asta e placa voastra favorita, dar ghinion, suntem multi. Asta cu dileala tine la indivizi izolati, la grupuri mari nu mai tine. Ma asteptam ca, odata cu cresterea volumului de vizitatori, sa mai apara si cate un ...baiat sclipitor ca tine. Asta e. Tin, de asemenea, sa te anunt ca sursele sunt multe, dar sa citesti un text mai lung de trei randuri necesita o anumita capacitate intelectuala, care tie iti lipseste se pare. Am mai intalnit oameni care vorbeau de Nicolae Densusianu, dar nu putusera sa treaca de pagina trei din Dacia Preistorica, textul fiind prea greu pentru creierasul lor neincapator. Nu-i nicio problema, e loc si pentru voi in societate, de aia fost inventata, pentru a ajuta si exemplarele mai incete sa supravietuiasca. In incheiere, vreau sa precizez ca sunt constient ca soldatii romani, din teritoriul ocupat, aveau si ei unele nevoi trupesti; iar ca multi migratori au fost aclimatizati aici, e cert, ei, desigur, neavand nicio picatura de sange dac in ei. De-a lungul secolelor se pare ca nici nu s-a (mai) lipit de voi vreun element dac. Asa ca da, tu si aia, care, in ciuda dovezilor covarsitoare, ii dati inainte cu teoria romanizarii, sunteti urmasii Romei sau ai cui vreti voi. Sper ca ai reusit sa parcurgi pana la capat aceste randuri, cu respect disimulat (adica la misto, pentru tine), eu.

2 comentarii:

  1. Sitizan, daca te crezi rroman, du-te in Ieuropa (de vest) si ramai acolo! Noi, dacii nu plecam, ramanem aici. Referitor la prostiile pe care le-am invatat la scoala (la istorie), mai pune mana si studiaza, ca s-au gasit si alte artefacte si documente care contrazic teoria romanizarii.
    SYN ZE SASE TRI

    RăspundețiȘtergere
  2. Atenţie că sunt mulţi ... ne-urmaşi ai Romei şi prin ... Vest ! :)
    Cât despre Iuropeăn sitizăn, am "blocat" şi eu unul de pe aici, căruia îi era ruşine de origini.Sper să fie el !!! Că nu pot exista multe astfel de "fenomene" !

    RăspundețiȘtergere