18 dec. 2009

Stimate domn Alexandru Florea

"Foarte frumos ca ai timp sa postezi, dar sa dai drumul la comentarii nu poti, mai ales ca-n comentariul meu nu e vorba decat de o petitie de salvare a Sarmizegetusei, aia de care iti pasa mult de tot."
Stimate domn/doamna,
Aveti o tehnica de abordare "minunata". Daca planul dumneavoastra de A FACE CEVA incepe cu o astfel de exprimare... va doresc mult succes.
Pana una alta, va rog sa renuntati la orice forma de comunicare cu editura Dacica. Un lucru elementar, cum ar fi folosirea unui simplu pronume de politete ne impiedica sa avem o discutie constructiva sau, pur si simplu, o discutie.
O zi frumoasa,
Alexandru Florea
Director executiv
Editura Dacica
Bucureşti, Sector 2
Str. Tudor Arghezi, Nr 21
alexandru.florea@dacica.ro
www.dacica.ro

, ma scuzati ca dupa patru zile de la postarea unui mesaj pe dacica.ro/blog, mesaj cu petitia pentru salvarea Sarmizegetusei, m-am adresat dumneavoastra fara o formula de politete, fiind putin suparat de faptul ca acel comentariu era clar ca nu va fi publicat. Eram pe un blog si nu am realizat ca trebuie sa formulez un enunt absolut corect din punct de vedere al etichetei sociale.

Ma gandeam sa trimit acest raspuns la mail-ul primit, in ciuda interdictiei de a mai comunica cu somitatile respective. Dar m-am razgandit. Stiti de ce? Pentru ca in timp ce astia fac bani de pe urma dacilor, nu fac nimic concret in a salva vreo cetate dacica.
Daca misca vreunul ca mine il ignora, nu le-a venit lor ideea de a face vreo petitie (sau alt demers) si, in plus, poate nu iese nimic profitabil. Acum ca i-am lezat onoarea domnului Alexandru Florea intr-un mod impardonabil, dansul nu are alta optiune decat a incheia orice comunicare... Ce ar insemna, de exemplu, o campanie in "Formula As" sau in alta publicatie centrala. Sau la vreo televiziune la care ei ar avea un acces relativ usor. De ce nu fac nimic? Ei pot aduna printr-o campanie publica 100.000 de semnaturi, relativ usor. Nu vor? Se pare ca da. Care-i profitul? Sau s-or gandi ca n-are nicio sansa de reusita, asa ca mai bine mai fac ei niste monede dacice dupa model roman si la vand. Ah da si mai fac si niste plimbari, vara, pe la cetate, alea reprezentad suficienta actiune civica. Si nu e vorba numai de editura dacica.ro, este vorba de intreaga presa care stie ce se intampla, dar in afara de a constata dezastrul, nu misca un deget spre a FACE CEVA. Deci problema nu este numai la oficialitati, ci chiar si la cei carora ar trebui, teoretic, sa le pese. Totusi, ganditi-va ca ar putea iesi niste bani pentru dumneavoastra, domnule Alexandru Florea, in urma unui demers de genul acesta. Cate articole se pot scrie, se poate face o carte sau chiar turna un film. Faceti dumneavoastra sau colaboratorii dumneavoastra o petitie, eu o voi semna, o vor semna, banuiesc, si cei care au semnat petitia mea. Daca nu faceti o petitie, puneti presiune pe autoritati printr-o campanie sustinuta de presa. Sau faceti o petitie, sustineti o campanie de presa si organizati si niste proteste organizate si pasnice, FACETI CEVA. Aveti, banuiesc, repet, suficiente relatii si o editura, FACETI CEVA. Stiu ca nu este un moment propice din punct de vedere economic pentru tara, dar consider ca salvarea istoriei nu necesita vreun moment optim de a actiona. Vorbind de economie, fac o paranteza si spun ca o Sarmizegetusa dezgropata si promovata ar fi o mana cereasca pentru turismul romanesc. Si nu numai Sarmizegetusa, toate monumentele istorice abandonate de pe teritoriul Romaniei.
Eu o sa fiu fericit ca se va salva capitala dacilor. Dumneavoastra la fel. Impreuna cu noi toti romanii, cred, indiferent de preferinte politice sau istorice sau de alt tip.

Sunt sigur ca Alex nu va face nimic, dupa modul ipocrit in care a actionat in cazul meu. Am fost intr-adevar malitios, dar de aici pana la aberatia ca ei raspund numai celor care se adreseaza cu pronume de politete, e drum lung. Spune ca nu vrei sa ai
nimic de a face cu orice actiune efectiva care ar putea misca ceva in problema respectiva si gata. A, si am fost malitios pentru ca nu ma asteptam ca tocmai blogul respectiv sa inchida ochii la petitia asta. Aveam senzatia eronata ca fiind o idee despre care ei spun ca-i preocupa, n-ar avea nimic impotriva postarii unui amarat de mesaj care sa faca mai cunoscuta petitia. De asemenea, sansele ca vreo publicatie centrala sa preia acest demers prea curand si sa-l popularizeze sunt mici. Asa ca nu pot decat sa ma adresez voua, celor care ma cititi, si sa va cer ajutorul in a populariza aceasta petitie. Trimteti-o cunostintelor, prietenilor, postati-o pe twitter, facebook, myspace s.a.m.d. sau daca aveti vreun blog, postati-o acolo. Cand vom fi mai multi nu vor putea sa ne ignore. Stiu ca este un indemn venit de la un strain semi-anonim, care-si da numele doar sporadic, pe unde trebuie, dar nu am considerat ca persoana mea este importanta, ci mesajul petiei. O sa-mi actualizez, totusi, si profilul, ca sa stiti si cu cine aveti de a face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu