19 sept. 2010

DacFest - Sub semnul Lupului


Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara organizeaza in perioada 24-26 septembrie, in comuna Orastioara de Sus, sat Costesti, prima editie a Festivalului de cultura, civilizatie si traditii dacice, DacFest - "Sub semnul Lupului".

Potrivit organizatorilor scopul acestui festival este de a pune in valoare patrimoniul cultural si istoric din zona cetatilor dacice.

"Dorim sa promovam in cadrul acestei manifestari valorile autentice si traditiile ancestrale ale poporului roman, precum si promovarea acestor valori in randurile generatiei tinere", afirma Cristian Grigoras, coordonator DJST Hunedoara.

Festivalul va beneficia de prezenta unor organizatii specializate in punerea in scena a traditiilor si obiceiurilor antice.

Vor fi prezentate publicului ateliere de creatie, exercitii militare folosind costume si armament antic, ritualuri ancestrale, expozitii tematice, simularea unor conflicte militare, concursuri.

Momente artistice speciale vor fi sustinute de artisti populari ale caror interpretari isi au radacinile in izvoarele muzicii populare ramanesti.

In cadrul acestui festival organizatorii isi propun ca produsele alimentare sa fie reprezentative pentru bucataria dacica, iar produsele comercializate vor fi cele lucrate de mestesugari care si-au transmis meseria din generatie in generatie, din cele mai vechi timpuri (lut, lemn, fier).

Un comentariu: