9 oct. 2009

Franta: Ministrul Frederic Mitterrand, implicat intr-un scandal sexual, dupa sprijinul pe care i l-a acordat lui Polanski


de Marius Mihaiescu HotNews.ro


Joi, 8 octombrie 2009

Sprijinul neconditionat acordat regizorului Roman Polanski l-a atras pe ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, in mijlocul unui scandal sexual, dupa ce pasaje dintr-o carte pe care a scris-o in urma cu patru ani, unde descria modul in care a platit "tineri baieti", in Tailanda, pentru relatii sexuale, au fost readuse in atentia publicului.

Cartea, "Viata rea", un "roman de inspiratie autobiografica", a aparut in 2005 si s-a bucurat de o primire calduroasa din partea criticii, fara a suscita polemici.

Frederic Mitterrand, homosexual declarat, povesteste mai multe episoade legate de turismul sexual din Asia. Mitterrand a marturisit, la aparitia cartii, ca a trait el insusi experiente sexuale cu "baieti" din Asia, respingand insa ideea ca ar fi fost vorba de minori, noteaza AFP.

"Am prins obiceiul de a plati pentru baieti", scria Mitterrand, in cartea citata de BBC News, adaugand ca atractia sa pentru barbatii care se prostituau nu era diminuata de faptul ca stia "sordidele detalii ale acestui trafic".

"Toate aceste ritualuri ale pietei pentru baieti, piata sclaviei ma excita enorm ... abundenta tinerilor baieti foarte atragatori si imediat disponibili ma facea sa-i doresc".

Sprijinul puternic pe care i l-a acordat lui Roman Polanski, acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o fata de 13 ani, a readus aceste randuri in ochii publicului. Mitterrand declarase ca felul in care s-a comportat America in arestarea celebrului regizor este ceva "ingrozitor".

Guvernul cere explicatii

In fata multiplicarii cererilor de demisie sau de revocare, venite in special din partea extremei drepte, nepotul fostului presedinte socialist Francois Mitterrand este acum invitat de guvernul din care face parte sa ofere explicatii publice.

"Cred ca ar trebui pur si simplu sa raspunda prin afirmarea indignarii sale la aceste acuzatii. Nu-i reproseaza nimeni ceva imputabil legal, reprosurile sunt legate de comportamente personale, de comportamente morale, si aici trebuie sa raspunda", a declarat joi dimineata ministrul Muncii, Xavier Darcos.

Atacuri, de la extrema drepta la socialisti

Primele atacuri au venit din partea extremei drepte, care a calificat prezenta lui Frederic Mitterrand in guvern drept "o pata de nesters", cerand demiterea acestuia.

Nici opozitia socialista nu a pastrat prea mult timp tacerea asupra acestui subiect: "Propuneri socante", "apologie a exploatarii sexuale" sunt doar cateva dintre acuzatiile lansate de socialisti la adresa lui Frederic Mitterrand, a carui intrare in guvern, in iunie, a reprezentat, fie si numai prin numele sau, o victorie politica a lui Nicolas Sarkozy.

Primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoe, care nu isi ascunde homosexualitatea, se delimiteaza insa de pozitia partidului sau si denunta, pe blogul lui, "dezinformarile" si lasitatea" atacatorilor, invitand in schimba la citirea cartii, inainte de a-l pune la zid pe autor.

"Departe de a face apologia turismului sexual, Mitterrand descrie, din contra, impasul pe care il reprezinta relatiile sexuale platite, aruncand o privire implacabila asupra propriului sau drum. Este istoria sa, si aceasta este bulversanta", afirma el.

Franta s-a dus, in mod oficial, dracu' de tot. Hai sictir! Niste gaozari, domnule! Ce ne priveste pe noi? Noua astia ne fac morala, astia ne dau legile, motoarele UE fiind, se stie, Germania si Franta. Al Patrulea Reich Milenar ne dirijeaza folosind niste depravati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu