18 dec. 2011

Jucătorii de origine maghiară din echipa de hochei a României au cântat Imnul Ungariei




Moment incredibil petrecut la meciul de hochei pe gheaţă dintre România şi Ungaria, disputat vineri seară la Miercurea Ciuc: "tricolorii" de origine maghiară au tăcul atunci când s-a intonat "Deşteaptă-te, române!", dar au cântat Imnul Ungariei! Evenimentul vine la puţin timp după ce Florin Cosmin Marinescu, un hocheist în vârstă de doar 15 ani, a fost bătut şi umilit de colegii maghairi de la lotul under 16, pe motiv că este român, chiar de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie.

România, care s-a impus cu 4-1, are în lotul de 26 de jucători nu mai puţin de 24 de etnici maghiari. Cei doi români sunt portarul Adrian Catrinoiu şi ucraineanul naturalizat Evgheni Pisarenko. Libertatea scrie că, în momentul în care se intona "Deşteaptă-te, române!", tot lotul României prezent pe gheaţă a ascultat în tăcere, iar când a venit rândul imnului maghiar, câţiva dintre jucătorii naţionalei noastre au cântat mai cu foc chiar decât oaspeţii! Printre cei mai vocali s-au dovedit Peter Levente şi Zsombor Antal, dar şi câţiva dintre oficialii de etnie maghiară ai Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. Mai mult, după intonarea ambelor imnuri de stat, membrii celor două echipe, ca de altfel şi întreaga sală, au cântat într-un singur glas imnul Ţinutului Secuiesc, deşi era vorba de o întâlnire oficială. La fel de scandalos, imnul Ţinutului Secuiesc a fost cântat şi la finalul partidei!

Hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal şi fizic de Ziua Naţională a României de colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional Under 16. Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, mai mulţi jucători din lotul olimpic al României şi-au supus colegul la "umilinţe verbale şi fizice în vestiarul patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc" la finalul unui antrenament.

Oficialii FRHG au efectuat o primă anchetă din care a reieşit că jucătorul Florin Cosmin Marinescu, în vârstă de 15 ani, a fost supus unor umilinţe verbale şi fizice de neacceptat.

sursa http://www.agentia.org


Acum, ca eu vad asa ceva, ar trebui sa stau calm si sa zic "lasa, ca trece" sau "asta e?".

Mai bine pun asta, cum ne irita micutzii, cum mai bine le aducem aminte ce se intampla cand ne suparam putin si avem contextul favorabil...

http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.com/2010/03/armata-romana-cucereste-budapesta.html


Nici mizeriile alea de romani, nici praful pustei ne ne-au gonit de aici si nici n-o vor face

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu