29 apr. 2010

Câştigător de Oscar si regizor al filmului „JFK”, OLIVER STONE spune că ADOLF HITLER a fost „susţinut de bancheri din vest”

Citez din articolul Oscar-winning US filmmaker Oliver Stone says Adolf Hitler was ‘enabled by Western bankers’:

BANGKOK, Thailanda — Adolf Hitler a fost un psihopat şi un monstru, dar a ajuns la putere mulţumită marilor lideri din afaceri şi altor suporteri care admirau jurământul lui de a distruge comunismul şi de a controla muncitorii, a afirmat luni Oliver Stone, celebrul regizor Hollywoodian.

Stone, care lucrează la un documentar în 10 părţi despre secolul al XX-lea, intitulat „Istoria secretă a Statelor Unite”, spune că dictatorul german „a fost susţinut de către bancheri din vest” şi a reuşit să „seducă” complexul militar industrial al Germaniei.

„Hitler este un monstru. Nu este nicio îndoială. Nu am nicio simpatie pentru Hitler. Era un psihopat nebun”, a spus Stone reporterilor din capitala Thailandei. „Dar asemenea monstrului Frankenstein, a existat şi un doctor Frankenstein. El este un produs al erei sale”.

„Stone a fost în Bangkok pentru a ţine o prelegere pentru liceeni despre rolul filmului în crearea păcii, ca parte a vizitei organizate de Fundaţia Internaţională pentru Pace, cu sediul în Viena.

El spune că ţinta documentarului pe care îl realizează în colaborare cu doi istorici a fost aceea de a oferi o mai bună înţelegere asupra secolului al XX-lea şi cum unele dintre acele lecţii pot fi relevante pentru preşedintele Barack Obama în 2010.

„Ce a devenit America? Cum putem noi, în America, să nu învăţăm din ceea ce s-a întâmplat în Germania, în 1930”, întreabă regizorul premiat la Oscar.

Mai devreme, în aceeaşi zi, Stone a spus unui grup de aproape 300 de studenţi că filmul lui din 1991, „JFK”, a fost cel mai controversat film al său de la acea dată şi că SUA continuă să nege posibilitatea ca cineva, altcineva decât Lee Harvey Oswald, a putut să-l asasineze pe John F. Kennedy.

Stone a spus că explorarea unor teorii alternative asupra asasinării lui JFK rămâne prea sensibilă pentru cei din media sau din mediul academic care „şi-ar pune în pericol cariera şi funcţia”.

„Până în zilele noastre, mulţi cetăţeni americani cu roluri cheie neagă această ipoteză”, a afirmat Stone. „Ei nici nu vor să audă de posibilitatea ca JFK să fi fost omorât de altcineva în afară de Lee Harvey Oswald. Este un basm naţional.”

„JFK” ridiculizează concluzia Comisiei Warren cum că Oswald a acţionat singur şi sugerează existenţa unei conspiraţii masive.

Filmul lui Stone se axează pe o teorie a Avocatului Jim Garrison, din New Orleans, care susţine că o revoltă/misiune condusă de CIA a omorât preşedintele şi conspiratorii au scăpat fără pedeapsă. Teoriile lui Garrison au fost aduse în justiţie în 1967, dar Clay Shaw, presupusul „geniu rău” din spatele asasinării a fost achitat.

Stone a spus luni că „a fost un lucru bun” că s-a redeschis discuţia despre asasinarea lui JFK. Dar regizorul a fost luat sub colimator de către istorici şi critici de film care îl acuzau că a făcut uz de informaţii false, de personaje inventate şi a dat întâietate speculaţiei în detrimentul adevărului, pentru a-şi susţine teoria lui că asasinatul a fost o conspiraţie la nivel înalt, concepută de către Guvern.

„Este o poveste extraordinară şi am realizat-o”, spune Stone. „Am crezut că voi fi respectat pentru asta şi am fost ocărât de presă. Am fost numit un creator de mituri, un propagandist. Nu m-am aşteptat la asta. Am crezut că subiectul asasinării lui Kennedy este unul sigur.”

Stone este faimos pentru alte câteva filme, inclusiv filmele despre Vietnam „Născut pe 4 iulie” şi „Plutonul”, care a câştigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Comentariu saccsiv:

Spune Oliver Stone ceva, dar nu spune tot.

Unul dintre cei mai activi luptatori impotriva Federal Reserve a fost politicianul republican Louis Thomas McFadden (1876-1936), Chairman al United States House Committee on Banking and Currency 1920-1931. Iata o mostra din discursul sau anti ELITE din perioada trimfului nazist din Germania:

Dupa primul razboi mondial Germania a cazut in mainile bancherilor internationali care acum o conduc si o aprovizioneaza dar o si imobilizeaza. I-au cumparat industria, i-au luat resursele, ii controleaza industria si utilitatile publice.

Bancherii internationali subventioneaza actualul guvern al Germaniei si de asemenea aprovizioneaza fiecare dolar din banii pe care Adolf Hitler i-a folosit in campania sa risipitoare. Prin intermediul Federal Reserve Board peste 30 de miliarde dolari din banii americanilor au fost pompati spre Germania. Cu totii ati auzit de cheltuielile ce au loc in Germania: locuinte moderniste, marele ei planetarium, salile ei de gimnastica, bazinele de inot, autostrazile ei, fabricile ei perfecte. Toate acestea au fost facute cu banii nostrii. Toate acestea au fost daruite Germaniei prin intermediul Federal Reserve Board.

Federal Reserve Board a pompat atat de multe miliarde de dolari spre Germania, incat nici nu indraznesc sa spuna suma totala.”



Fragment preluat de pe saccsiv.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu