23 ian. 2010

Ordinul Maresalului rasuna din nou: Romani, treceti Prutul!


35 de organizatii civice si sindicale din Chisinau au adresat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si presedintelui R. Moldova, Mihai Ghimpu, un Apel pentru unitatea nationala a poporului roman. Anul acesta se implinesc 71 de ani de la semnarea pactului dintre cei mai mari criminali ai istoriei — Stalin si Hitler. Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut si ca Pactul Stalin-Hitler, a fost un tratat de neagresiune incheiat intre Uniunea Sovietica si Germania nazista, semnat la Moscova, la 23 august 1939 de ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov si ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop, in prezenta lui Stalin. In anul 1940, urmare a ultimatumurilor date guvernului roman, Uniunea Sovietica ocupa Basarabia si nordul Bucovinei. In consecinta, la 22 iunie 1941, Maresalul Ion Antonescu, (foto: in vizita pe Frontul de Est in 1942) da celebrul ordin Armatei Romane:


"Ostasi, Va ordon: treceti Prutul! Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre (...) Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru. OSTASI, Izbanda va fi a noastra. La lupta. Cu Dumnezeu inainte!" (Vezi Video)

Consecintele acestui pact au fost ilegitime si criminale inclusiv fata de Romania si poporul roman. Parlamentul European a adoptat anul trecut, cu o larga majoritate, rezolutia prin care ziua de 23 August a fost declarata Ziua europeana a victimelor stalinismului si nazismului.

Momentul semnarii este descris de istoricul Paul Johnson astfel:

”Macelarii Europei, ametiti de bautura, isi jucau rolurile, imbratisandu-se cu tandrete si clatinandu-se pe picioare. In intregime, ei se infatisau ca un grup de gangsteri rivali, care avusesera si inainte de impartit ceva, si acum puteau sa o ia de la capat, fiind profesionisti ai acelorasi afaceri.”

Spre rusinea noastra, romanii din Basarabia si din nordul Bucovinei sunt Inca victime ale Pactului Hitler-Stalin. In conditiile in care Uniunea Sovietica s-a desfiintat pe cale pasnica Inca din 1991.

In numele sutelor de mii de compatrioti care au murit pentru unirea tuturor romanilor, cu ocazia aniversarii Unirii Principatelor Romane din 24 Ianuarie 1859, va cerem sa actionati cu demnitate pentru unitatea nationala a poporului roman.

COMUNICAT

1). Va cerem sa infiintati Comisia prezidentiala a Romaniei si a Republicii Moldova pentru analiza consecintelor Pactului Hitler-Stalin asupra Romaniei si asupra poporului roman.

2). Va cerem sa condamnati in numele poporului roman Pactul Stalin-Hitler si consecintele lui ca ilegitime si criminale. Aceasta condamnare trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza, in baza viitorului raport al respectivei comisii, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei si in fata Parlamentului Republicii Moldova.

3). Va cerem sa actionati pentru condamnarea de catre forurile competente internationale, a Pactului Stalin-Hitler si a consecintelor lui ca ilegitime si criminale.

4). Va cerem sa actionati pentru reintegrarea in Romania, in cadrul Uniunii Europene si cu acordul forurilor competente internationale, a teritoriului romanesc ocupat prin forta armata de Uniunea Sovietica (Basarabia, Nordul Bucovinei, tinutul Hertei si Insula Serpilor) ca urmare a Pactului Stalin-Hitler. Aceasta reintegrare trebuie facuta in acelasi spirit cu reunificarea Germaniei din 1990.

5). Va cerem sa actionati pentru despagubirea morala si materiala a poporului roman si a Romaniei fata de crimele, faradelegile si abuzurile comise de Uniunea Sovietica impotriva Romaniei si a cetatenilor ei, nivelul si modalitatile de despagubire urmand a fi stabilite de o comisie recunoscuta de forurile.

Sursa: www.agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu