11 apr. 2010

Impresii

Mi-a lipsit sa scriu sau sa postez pe blog, deci trebuie sa va spun cum am vazut eu ce s-a intamplat in Romania si pe la vecini in ultimele zece zile. O sa vi le insir asa cum imi vin in minte.

Un circ de prost gust pe principiul "sa prostim prostii". Unii au si pus botul. Hai sa plimbam niste crocodili in lanturi, fara sa-i judecam, poate uita astia ca benzina a ajuns la 5 lei litrul (dublu fata de acum cativa ani, desi pretul petrolului e la jumatate fata de atunci - cata foame au astia, nu se mai satura; de aia nu o sa avem masini cu adevarat ecologice, decat cand nu va mai fi petrol pe planeta). Desigur ca o sa le dam drumul, cam peste 6 luni, ca n-avem nicio dovada, dar gasim noi altii, ca sunt destui. Superb. Iata, muriti de foame, dar macar se face dreptate...

Un tigan a mai omorat un roman. De data asta in Craiova. Nu in Ungaria si nu in haita, ci solo. Romanul nu era un dac mare, cum era Marian Cozma, ci un batranel care-si plimba nepotica. Sub ochii copilului, brunetul cu creasta i-a dat doua reprize de pumni, insa scapa, pentru ca el mai facuse nasoale, de genul furt calificat, dar se plimba liber. Legea vegheaza! Bravo, noi ramanem toleranti, ca asa e frumos si crestineste, de aia nu a intervenit nimeni decisiv. Apropos de lege, cica sa nu mai injuri in trafic, strainii. Pai daca nu injuri acolo, unde mai injuri? Acasa, pe ai tai? Mai las-o dracu! Ah, da, si vor plati smecherii, aia la care uita politia sa se uite la inregistrari. Cum sa nu.

Se propune, in sfarsit, o masura care, coroborata cu altele (indepartarea mafiei din piete ar fi una dintre ele), poate duce la o usoare dezghetare a productiei micului agricultor autohton - mall-uri inchise duminica - si gata, televiziunile au sarit in aer! Nu se poate! Mai bine cumparam scump si strain din mall, decat ieftin si romanesc din piata. Pana ieri jeleau moartea agriculturii romanesti, tipau ca mancam numai cu chimicale, ce misto e-n Austria cu pietucile alea de weekend, dar, acum ca misca ceva, nu e bine. Niste ipocriti.

Cu ceva timp in urma aflasem ca Polonia era singura tara din U.E. care fentase criza mondiala, si, implicit, refuza un imprumut de la F.M.I. Ieri am aflat, ca, ghinion, crema clasei politice din tara respectiva a pierit intr-un incident de avion in Rusia. Incidentul a fost deja aruncat in carca pilotilor decedati, deci mortii sunt de vina.
Am vazut pe la stiri un fragment dintr-un discurs al fostului presedinte polonez pe care pot sa-l reduc la "Polonia va fi o tara independenta in cadrul U.E.". E, poate de acum nu va mai fi. Poate, in urma socului produs, tara va intra in vrie si, atunci, baietii buni de la FMI ii vor imprumuta si pe ei, "salvandu-i". Soarta... Cand nu e o revolutie, e un accident, deci se pare ca lipsa de datorii dauneaza grav vietii.

Gata, ca sunt cam ruginit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu