16 ian. 2012

În stradă

A fost o senzaţie minunată să scandez, în faţa Prefecturii din Constanţa, chestii drăguţe de genul "ieşi afară, javră ordinară!", "jos Băsescu!", "Demisia!", "jos Guvernul" sau "Bucureşti, luptă Bucureşti!". Şi chiar nu de unul singur, ci împreună cu sute de constănţeni, de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. A fost atât de plăcut să fac ceva ce era aproape de neconceput în urmă cu o lună, încât o să mă întorc şi mâine, cu amicii mei, acolo, să îmi exersez paşnic dreptul la liberă exprimare şi dreptul de a îmi apăra drepturile. Aviz amatorilor de atmosferă revoluţionară, îmbrăcaţi-vă gros, dar fiţi, totuşi, prezentabili, nişte băieţi vă vor filma ca să aibă şi ei la ce să se uite seara, la un pahar de rom cald. De asemenea, telefonic, dacă aveţi de gând să participaţi la vreo astfel de întrunire în spaţiu public, nu faceţi vreo glumiţă. Cum ar fi, de exemplu, "cine aduce manifestele? Bine, eu le aduc". Că veţi fi opriţi de organele prezente în zona protestului, veţi fi percheziţionaţi voi şi, dacă e cazul, maşina în care vă aflaţi, proprietate personală sau a firmei la care lucraţi... În rest, toate bune şi frumoase, e o iarnă taman bună pentru proteste, un frig înfiorător, dar nu ninge, exact cum îi place românului pentru astfel de ieşiri în natura urbană. Ne vedem la Prefectură!

Octavian - Eugeniu Manu

3 comentarii:

  1. cu perchezitia sunt deacord dar cu filmatul/fotografiatul nu sunt...parca imi fac cazierul direct din strada fara sa fac nimic ilegal.... daca o sa doreasca sa imi faca poza am sa refuz politicos pentru ca nu sunt fotogenic. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Faceţi ceea ce puteţi, Dumnezeu va face tot ceea ce nu puteţi (Sfântul Ioan Bosco)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca am incepe sa strigam impotriva OMV si Petrom ar fi foarte tare. Si cu efecte, cred eu, imaediate. Eventual sa mergem toti peste o benzinarie OMV/Petrom.

    RăspundețiȘtergere