3 nov. 2009

Descarci conţinut ilegal? Adio Internet!

De anul viitor, guvernele mai multor state membre UE vor pune în vigoare o lege care va interzice accesul la Internet persoanelor ce încalcă drepturile de autor - "three strikes and you're out" sau "calci de trei ori strâmb şi adio Internet". Perioada de interzicere urmează să fie stabilită de fiecare ţară în parte. În Franţa spre exemplu, cei care vor fi depistaţi că descarcă ilegal conţinut, vor fi puşi în stand-by timp de un an.

Aceste decizii se vor lua încet-încet în mai toate ţările membre UE, după ce Parlamentul European, presat de guvernele mai multor state ce doresc diminuarea pirateriei, a renunţat luna trecută la un amedament controversat şi a dat practic undă verde legilor anti-piraterie.

Amendamentul care împiedica adoptarea unor legi stricte spunea că "Orice măsuri care restricţionează acele drepturi sau libertăţi fundamentale pot fi luate numai în circumstanţe excepţionale, fiind subiectul unor proceduri în conformitate cu Convenţia Europeană pentru Protejarea Drepturilor Omului."

În urma acestor decizii, a apărut şi un sondaj care este interesant în egală măsură atât pentru userii de DC şi torente, cât şi pentru organizaţiile care apără drepturile de autor: în Marea Britanie, persoanele care descarcă muzică ilegal sunt totodată şi cele ce cumpără mai mult conţinut original decât indivizii "cuminţi".

Sursa: www.go4it.ro

Una: toata Romania ramane fara net. A doua: chiar daca esti cuminte si regulamentar, cine garanteaza ca aia nu te trec pe lista cu niste descarcari fictive. Daca ii deranjezi cu niste chestii, iti taie macaroana. Traim vremuri interesante.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu