18 mar. 2011

Libia va fi introdusa cu japca in trustul global


 Simulând grija pentru civili, interfaţa reprezentată de SUA si Franţa va ataca statul independent Libia pentru a-l jefui de resurse şi a aduce populaţia în situaţia unor sclavi ai finanţei internaţionale.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat joi impunerea unei zone de interdicţie de zbor deasupra Libiei şi a autorizat ‘toate măsurile necesare’ pentru a-i proteja pe civili de atacurile forţelor lui Muammar Gaddafi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Votul de la New York a avut loc în condiţiile în care trupele loiale colonelului Gaddafi urmau să ia cu asalt în această noapte fieful rebeliunii Benghazi, al doilea oraş al ţării ca mărime. Rezoluţia a fost aprobată cu un scor de 10-0, cu cinci abţineri, inclusiv cele ale membrilor permanenţi Rusia şi China. Pe de altă parte, SUA, Franţa şi Marea Britanie au făcut presiuni pentru o aprobare rapidă.
Textul rezoluţiei face apel la naţiuni să ‘implementeze o interdicţie a tuturor zborurilor în spaţiul aerian al Libiei pentru a-i proteja pe civili’. De asemenea, autorizează statele membre ONU să întreprindă ‘toate măsurile necesare /…/ pentru a-i proteja pe civili şi zonele populate de civili din Libia, inclusiv Benghazi, fiind exclusă însă o forţă de ocupare străină de orice formă pe teritoriul libian’.
Premierul francez Francois Fillon a afirmat că, în cazul în care rezoluţia va fi aprobată, Franţa va sprijini o acţiune militară împotriva lui Gaddafi în orele următoare. SUA au anunţat că se pregătesc de acţiune, iar mai multe naţiuni arabe sunt aşteptate să îşi ofere sprijinul.
În ceea ce-l priveşte, Gaddafi a anunţat puţin mai devreme că va lansa un asalt final asupra Benghazi şi că va zdrobi rebeliunea, în contextul în care trupele sale avansau spre oraş. Într-un interviu acordat joi serviciului public portughez Radiotelevisao Portuguesa, Gaddafi a subliniat că respinge orice ameninţări ale ONU. ‘Consiliul de Securitate al ONU nu are niciun mandat’, a spus el. ‘Noi nu le recunoaştem rezoluţiile’, a adăugat colonelul. El a avertizat că orice acţiune militară va fi considerată drept ‘colonizare fără nicio justificare’ şi va fi urmată de ‘repercusiuni grave’.

4 comentarii:

  1. scirbele dracu nu mai stiu ce sa inventeze

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am adaugat si eu. Multumesc frumos.
    Am o rugaminte la dvs. daca doriti sa puneti in blogul dvs. un gadget cu cele mai recente mesaje pt. a va putea urmari mai usor blogul.Si daca o sa doriti vreodata sa copiati ceva de pe blogul meu o puteti face fara sa-mi mai cereti acordul, doar cu specificarea de unde a-ti preluat informatia.
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  3. nu inteleg de ce ai putea urmari mai usor blogul daca pun un gadget pentru comenatrii

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai ma uit la ultimele comentarii

    RăspundețiȘtergere