4 nov. 2010

Decaderea imperiului american

Un nou clip publicitar despre datoria publica a SUA, catalogat ca fiind "prea controversat" de catre majoritatea marilor posturi de televiziune, inclusiv ABC, A&E si The History Channel, si nedifuzat de catre acestea, prezinta o clasa de studenti chinezi din anul 2030, carora profesorul le preda istoria imperiilor decazute, printre care si SUA.

Materialul, produs de organizatia Cetatenii Impotriva Risipei Guvernamentale, este un omagiu adus unui alt clip publicitar din 1986, intitulat "Procesele Deficitului", interzis la randul sau de marile canale de televiziune, scrie Infowars.com.

In 1986, datoria publica din SUA era in jur de 2.000 de miliarde de dolari. Astazi, se apropie rapid de 14.000 de miliarde de dolari. Visul american este distrus in fata ochilor nostri, dar din anumite motive unele canale de televiziune se pare ca nu vor ca cetatenii sa poata intelege acest lucru, scrie websiteul.

Actiunea din clipul publicitar are loc in anul 2030, personajul principal fiind un profesor chinez care tine o lectie studentilor despre decaderea marilor imperii.

In timp ce imagini despre SUA sunt prezentate in fundal, profesorul le spune studentilor urmatoarele: "Toate fac aceleasi greseli. Isi intorc spatele la principiile care le-au facut marete. America a incercat sa cheltuiasca si sa taxeze populatia, pentru a iesi din marea recesiune. Enormele "stimulente", schimbari masive in sistemul sanitar, preluarea de catre guvern a marilor companii si o datorie uriasa."

Probabil ceea ce urmeaza sa spuna profesorul deranjeaza canalele de televiziune: "Desigur, noi am detinut mare parte din datoriile lor, asa ca acum lucreaza pentru noi."



Nota RDCN: Poate vi se pare cunoscută povestea cu sclavii strainilor de undeva.

Un comentariu:

  1. Cred că şi noi la ora asta suntem sclavii cuiva, la ce datorie externă avem... 87 miliarde în creştere...

    RăspundețiȘtergere