31 aug. 2012

Adoptă o casă la Roşia Montană




Programul Adoptă o casă la Roşia Montană, iniţiat de Asociaţia Alburnus Maior în parteneriat cu Asociaţia ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie), se află în plină derulare cu sprijinul şi implicarea voastră! Avem câteva noutăţi pe care dorim să vi le împărtăşim cu bucurie:

1. Primul stagiu de voluntariat desfăşurat în Roşia Montană prin implicarea Service Civil International a avut rezultate foarte bune! Între 3 şi 16 august 17 voluntari din 10 ţări europene au participat la lucrările de conservare şi restaurare a unor clădiri istorice din Roşia Montană, aflate în curs sau iniţiate cu acest prilej. Implicarea participanţilor în lucrările de conservare şi restaurare – dar şi în viaţa comunităţii – a fost intensă şi a dat rezultate excelente, atât în ceea ce priveşte protejarea clădirilor la care s-au desfăşurat lucrările, cât şi în privinţa relaţiilor stabilite cu oamenii din Roşia Montană şi cu echipa de organizare.
Voluntarii care au participat la acest stagiu au sosit din Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, Polonia, România şi Spania. Mai multe detalii şi fotografii puteţi găsi aici.

2. Lucrările continuă zilele acestea sub coordonarea specialiştilor ARA şi cu ajutorul meşterilor locali: zidul prăbuşit al casei tradiţionale din Ţarina este refăcut iar pentru anexa casei parohiale unitariene s-a început refacerea şarpantei. Câteva fotografii şi mai multe detalii găsiţi aici.

3. Un al doilea stagiu de voluntariat se desfăşoară în perioada 1 - 15 septembrie 2012, concomitent cu a şasea Şcoală de Vară ARA: Roşia Montană: resurse tradiţionale locale şi tehnologie contemporană în slujba protejării patrimoniului. Mai multe detalii despre programul şcolii de vară puteţi găsi aici.

4. Avem bucuria de a vă anunţa că începând de săptămâna aceasta a devenit funcţională donarea prin sistem PayPal. Detaliile le găsiţi pe site-un nostru, aici.

Vă reamintim că puteţi sprijini acest program de conservare-restaurare şi prin donarea de materiale, unelte sau servicii. Lista completă o puteţi consulta aici.

De asemenea, promovarea acestui program pe căile pe care le aveţi la dispoziţie ne ajută să facem cunoscute intenţiile şi realizările noastre.

Vă mulţumim pentru implicare!

Echipa Adoptă o Casă la Roşia Montană

Ne face plăcere să vă anunţăm că RAC (Consiliul Român pentru Puiblicitate) a decis în urma unor reclamaţii ce aveau ca obiect spotul Salvaţi Roşia Montană în care protagonist este Dragoş Bucur, că acest clip respectă reglementările impuse de forul sesizat.
Clipul video care a impresionat România poate fi vazut aici.
Astfel, Comitetul Etic al RAC, întrunit în şedinţă în data de 24 august 2012 a analizat cazul şi a decis că nu se încalcă prevederile Codului de Practică în Publicitate elaborat de RAC.

Menţionăm că în urmă cu câteva luni acelaşi for a deliberat în mod identic referitor la spotul Salvaţi Roşia Montană care o avea ca protagonistă pe Maia Morgenstern.

Mulţumim încă o dată Papaya Advertising pentru iniţiativă şi salutăm profesionalismul Consiliului Român pentru Publicitate.

Informează-te pe:
http://rosiamontana.org/
http://www.rosiamontana.net/
http://fanfest.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu