14 iul. 2010

Din dorinta de libertate, adevar si democratie

Asa sa ne ajute Dumnezeu! Aceasta e scris pe o placa de marmura de pe Primaria Constanta, text precedat de precizarea ca in zona au murit 32 de oameni si 105 au fost raniti la Revolutie. Semneaza revolutionarii din Constanta. Cu ce sa incep la 20 de ani de satisfacere a dorintei de?
Sa luam libertatea. La 200 de metri de primarie, era in strada o sleahta de tigani care ascultau la maxim(um) manele. Buna libertatea asta. Mai jos, bulevardul Tomis intra in Piata Ovidiu pe langa cladiri de patrimoniu daramate cu buldozerul sau lasate sa cada in libertate. Faleza e praf si Cazinoul e vandut unor, pot sa zic? evrei, care l-au lasat sa se duca dracu si sa se aleaga praful de el, asa cum isi lasa, pot sa zic? si ultima sinagoga din Constanta, liberi. Liber esti si sa iei insecticid de ziua ta ca sa celebrezi mai bine propria aniversare, dar la asta era liber si inainte, alelalte nu, culmea... Si suntem liberi sa fim sclavi si sa stam acasa si sa belim ochii la niste cutii cu sticla, ca aia ne permitem, e bine.
Adevar. Iliescu nu e inca impuscat sau arestat pentru lovitura de stat din 89', cu care ocazie a indemnat copii sa iasa in strada ca sa moara. Deci traim in adevar, impreuna cu Pedro Neulander (Petre Roman, primul e numele adevarat daca va pasa) pe la TV, ca varianta salvatoare. base lupta impotriva comunismului si securitatii, dar el a fost, daca nu e inca securist cu acte in regula si comunist bine de tot, dat fiind faptul ca a fost capitan de nava si reprezentant al tarii prin Belgia.
Democratie. E clar ca la ora asta e democratie, presa fiind un pericol pentru siguranta statului adica a lu frasu lu base. E democratie, nu mai e comunism, asa ca tiganii prospera mai departe, neimpozitati, culmea, ca inainte, dar romanii sunt asasinati de tot, culmea, nu ca inainte. E democratie, limita dorita de intrare in Parlament fiind de 10%, deci cine nu are bani cu carul, nu mai vede acces la putere, asa ca poftiti in vagoane la urmasii directi ai PCR - PSD, PDL si la urmasii politici ai celor care ne-au lasat pe mana comunistilor 50 de ani - PNL, jubiland cand l-au tradat pe ION Antonescu, cel care dorea un pact cu cei din vest. N-a mai apucat. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu