13 ian. 2014

Arcul Getic

Nu este nimeni dintre sarmaţi şi geţi care să nu poarte o teacă cu arc şi săgeţi muiate în sânge de viperă” (Ovidiu, Tristele, IV, 1, 78)
Geţii, care se mărginesc cu sciţii, întrebuinţează aceleaşi arme ca şi aceştia, ei sunt toţi arcaşi călăreţi” (Tucidide, II, c.96)




 Pentru a simula  armele geţilor, după o perioadă de teste, cum am făcut şi în cazul săbiilor şi pumnalelor dacice, am fabricat primele două arcuri de inspiraţie scitică, dintr-un material compozit, cu finisaj de lemn, folosind piele la legarea lor. 

Pentru a facilita utilizarea lor, am atenuat formele extreme ale arcului antic scitic, păstrând, totuşi, profilul şi asimetria.

Arcul mai mic are o forţă de 17.6 lbs. (8 kg), fiind ideal pentru oaspeţii noştri mai tineri, iar arcul mai greu are 26.5 lbs(12 kilograme) forţă, ideal pentru adulţi. Au fost deja testate, cu peste 300 de trageri fiecare, şi trag excelent. Vom reveni cu fimări cu tragerile. 

Arcurile le puteţi încerca le evenimentele noastre. De asemenea, le veţi găsi în Magazinul Dacilor, cel mic la 50 de lei, iar cel mare, la 90 de lei. http://edanais.wordpress.com/




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu