14 ian. 2011

Nu mai alimentăm de la Petrom şi OMV!

Pe benzinari nu-i interesează dacă ne falimentează bugetul familial, majorând preţurile după bunul plac, urmărind doar profitul cât mai gras. Profit bazat pe unitatea lor de monolit, de gaşcă bazată pe interese financiare. Ăştia nu au concurenţă între ei, sunt ca fraţii, scumpeşte unul preţul, imediat şi ceilalţi îl acompaniază, să nu cumva să existe concurenţă, deci piaţa liberă rămâne doar o noţiune pentru cărţile de economie... Doar noi suntem pe piaţa liberă a supravieţuirii. Ei, nesătulii ăştia din industria petrolieră, stau uniţi şi omoară românii. Isonul lor îl ţin şi jigodiile care spun să fim mulţumiţi că încă nu a ajuns unde trebuie preţul, împreună cu cei care, teoretic, ar trebui să-i verifice şi să-i sancţioneze. E bine că ne spun unii cam unde ar trebui să fie preţul, când noi ştim că mersul cu maşina a devenit un lux. Asta aşa, secundar, pentru că, de dragul profitului, singurul important, odată cu scumpirea combustibilului, se scumpesc toate, de la alimente până la cel mai banal serviciu la care apelăm. Cât mai răbdăm? Nu mai răbdăm! Limita suportabilităţii a fost depăşită demult. Tot ce ne lipseşte este o idee de atac limpede. Au apărut unele variante deja. Să nu alimentăm trei zile de la orice staţie. Drăguţ, dar fără perspective de victorie. Să cumpărăm combustibil cu monede... Tot bani sunt şi alea, tot îi plătim pe ăştia, aşadar, totul e în regulă pentru ei. Vă propunem noi una realizabilă, cu şanse de izbândă, cu potenţial. Nu ar fi interesant să le testăm unitatea echipei? Să vedem cât de fraţi sunt benzinarii? Ce ar fi dacă nu am mai alimenta de la un lanţ de benzinării din ţară? Lovim financiar într-unul dintre aliaţi. Să vedem ce va face respectivul. Va scădea preţurile, ca să avem şi noi carburant la un preţ decent, sau va închide prăvălia şi va pleca acasă? Dacă va scădea, alimentăm de acolo, iar ceilalţi din cartelul profitor al benzinarilor ori vor reveni la gânduri mai bune, ori vor pleca ei acasă. Dacă cel ales dispare de pe piaţă şi nu se schimbă nimic, trecem la următorul membru mai slab al turmei... Să creăm noi, pentru că e în puterea noastră, o adevărată concurenţă pe piaţă. Să nu mai alimentăm de la Petrom şi OMV, parte a aceluiaşi grup, ca să facem front comun cu campania pornită deja online. Îi lăsăm cu pompele uscate. Luaţi carburant din oricare altă parte. Nu luaţi de la Petrom şi OMV! Boicot total. Luaţi parte la această acţiune pentru că este o cale viabilă de a sparge o asociere creată ca nişte oameni bogaţi să devină şi mai bogaţi. Ne unim sau murim. E momentul să arătăm că putem să stăm drepţi şi mândri, că nu suntem nişte sclavi pe o plantaţie, la mila stăpânilor cu bani. Cei care fac averi la noi în ţară sunt la mila noastră. Pentru că suntem mulţi. Noi, cei mulţi, să nu mai cumpărăm carburant de la Petrom şi OMV!

Frontul de Eliberare a Daciei (România-Dacia Casa Noastră)

Cei care vor să se alăture luptei pentru un preţ decent al carburantului să dea acest manifest mai departe pe e-mail, Messenger, pe Facebook sau prin orice altă metodă de răspândire a lui.

http://www.causes.com/causes/564797-s-rupem-alian-a-benzinarilor

3 comentarii:

  1. In Romania deja functioneaza autoturisme cu motor cu combustie pe apa. Google. Se pot trece de pe motoarele cu carburant folosit pana acum pe motoare cu apa. Nu e gluma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Companiile vor inchide portile. E solutia cea mai usoara pentru unii patroni care is si asa destul de "umflati" vor trimite in somaj oamenii si tot noi ii platim din impozitele noastre. Pana la urma ramane o singura companie pe piata. Aia o sa vanda de 10 ori mai scump sa ne faca in ciuda. Nu stiu ce sa zic, sa dea Dumnezeu si sa aveti dreptate, insa buba in carburant este ca 50 % din pretul finit sunt taxe,impozite,accize etc. Acolo e dracovenia mare. Nu putem trece nici la biciclete. De la isterie pana la panica generala si cresterea exagerata de 10 ori a pretului nu e decat un singur pas. Solutia este mai multe companii pe piata, mult mai multe ca pana acum. Si atunci o sa te roage sa iei de la ei. Doar asa va scadea pretul nu altfel. Poate ma insel eu.

    RăspundețiȘtergere