12 nov. 2010

Romania, campioana mondiala la spada

Spiritul amazoanelor revine pe aceste plaiuri


Echipa feminina de spada a Romaniei a devenit campioana mondiala dupa ce a invins vineri, in marea finala de la Paris, reprezentativa Germaniei, scor 35-26.

Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu au avut un parcurs ireprosabil in cadrul Campionatelor Mondiale de scrima din capitala Frantei. Fetele noastre au trecut, pe rand, de reprezentativele Ucrainei, Frantei si Coreii de Sud.

Singura sincopa a fost in sferturi, cand Romania a trecut greu de Franta cu scorul de 45-40. A urmat un galop de sanatate in semifinala cu Coreea, scor 45-31 si o victorie muncita in finala cu Germania, scor 35-26.

9 asalturi au fost necesare pentru ca "tricolorele" sa treaca de nemtoaice, care au avut-o in echipa si pe Britta Heidemann, campioana olimpica din 2008. Dupa 8 runde in care egalitatea a fost cuvantul cheie, Ana Maria Branza s-a dezlantuit in ultimul asalt, cand a dominat-o copios pe Imke Duplitzer si a adus medalia de aur pentru echipa noastra.

La editia trecuta a Campionatelor Mondiale de scrima, echipa Romaniei de spada a ocupat abia locul 6.

Delegatia Romaniei la Paris avea in palmares, pana acum, doua medalii de bronz, prin Cosmin Hanceanu, la proba individuala de sabie, si prin echipa masculina de sabie.

3 comentarii:

  1. In sfarsit o veste buna, dupa atatea care ne incearca... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar placea sa cred ca putem sa facem ceva pentru tara asta! Mi-ar placea sa cred ca miscarea initiata de dumneavoastra va avea un ecou de proportii in sufletele noastre.
    As dori sa ajut, cum se poate. Pentru inceput, pentru ca nimeni din frontul actual nu este din Buzau, am luat adresa de mail rdcnbuzau@yahoo.com. O sa incerc fac publica miscarea prin cateva websites pe care le am urcate pe internet. M-am inscris si in grupul de pe FB (astept aprobarea).
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai verde, o sa te contactez pe adresa de mail rdcnbuzau@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere