6 oct. 2010

Islamofobia, creata pentru explotarea natiunilor

E dragut ca gasesti asa ceva pe agentii de presa.


Imperialismul american a creat islamofobia ca un pretext pentru a incepe razboaie si a exploata resursele acestor natiuni, sustine un analist american, de stanga.

Ralph Schoenman, autorul cartii "Istoria ascunsa a Sionismului", spune ca islamofobia "este o consecinta constienta si deliberata a politicii SUA", potrivit PressTV.

Dupa colapsul Uniunii Sovietice si lipsa unei justificari pentru continuarea imperialismului, Statele Unite au avut nevoie de un alt pretext pentru a continua politica de subjugare imperialista, de exploatare a resurselor natiunilor, si de a asigura munca ieftina a populatiei, sustine Schoenman.

Sondajele recente arata ca americanii ii vad pe ceilalti cetateni musulmani intr-o lumina negativa, in timp ce majoritatea americanilor musulmani cred ca islamofobia nu a fost vreodata la un asemenea nivel.

Americanii musulmani se plang de cresterea dramatica a islamofobiei, amenintarile impotriva organizatiilor musulmane si retorica miscarii de dreapta, Tea Party.

"Conducatorii SUA sunt autorii atentatelor din 2001. Asa numitul 'razboi impotriva terorismului' este un eveniment fabricat pentru a 'demoniza' pe cineva, de a-l folosi pe post de sperietoare, pentru a rationaliza razboiul continuu si a justifica fragmentarea natiunilor din Orientul Mijlociu", crede Schoenman.

Subliniind ca victimele islamofobiei sunt natiunile cu resurse bogate, Schoenman a avertizat ca "imperialismul SUA cauta sa devoreze aceste resurse", oriunde s-ar afla ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu