24 sept. 2011

Acţiuni ale Asociaţiei România-Dacia Casa Noastră (RDCN), nu vorbe





Prea multe mişcări există doar virtual, prea mulţi români acţionează doar virtual. Dar salvarea din situaţia în care se află ţara vine de la cetăţenii României numai prin implicare concretă în problemele societăţii noastre. Doar intenţiile bune e clar că nu sunt sunt de ajuns. Aşadar, RDCN prezintă un scurt bilanţ al acţiunilor sale din ultima perioadă şi din viitorul apropiat, care completează demersul continuu de pe net al asociaţiei de informare corectă a românilor.



Asociaţia România – Dacia Casa Noastră (RDCN) anunţă organizarea în parteneriat cu Radio Neptun şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa a manifestării „Dăruieşte o carte şi-un cântec – câştigă o inimă”. Aceasta constă în prezentarea de spectacole de muzică folk, muzică populară şi donarea a sute de cărţi în zona oraşului Ştefan Vodă din Republica Moldova, în perioada 13 – 16 octombrie 2011. Cei interesaţi să doneze cărţi care să ducă cuvântul limbii române fraţilor de peste Prut sunt aşteptaţi zilnic, până pe data de 12 octombrie 2011, la sediul Radio Neptun din Constanţa, la Brick.


De asemenea, RDCN ţine să mulţumească Donario, Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa şi Muzeului de istorie naţională şi arheologie Constanţa pentru sprijinul acordat în buna derulare a proiectului nostru umanitar „Un Cer Senin”. Prin acesta, peste 100 de copii din centre de plasament, dar şi din mediul rural au putut veni la mare câteva zile în această vară, bucurându-se de ceea ce Constanţa oferă.

RDCN mulţumeşte şi Seminarului Teologic din Constanţa pentru deschiderea faţă de cultura şi istoria neamului românesc. Începând din data de 13.09.2011, între RDCN şi Seminarul Teologic din Constanţa există un parteneriat în cadrul căruia are loc Cercul tinerilor prieteni ai culturii şi istoriei României.

RDCN mai anunţă implicarea membrilor de la Constanţa în colectarea deşeurilor în cadrul campaniei din 24 septembrie, Let's do it, România. Sperăm ca prin efortul voluntarilor Let's do it, România din toate judeţele din această zi mesajul pentru ceilalţi membri ai comunităţii să fie clar: Nu mai poluaţi! Respectaţi natura! Respectaţi Casa Noastră, România!

În încheiere, RDCN anunţă implicarea membrilor săi la nivelul Bucureştiului şi municipiului Constanţa în cadrul campaniei de salvare a Roşiei Montane, prin strângerea de semnături în intervalul 17-24 septembrie 2011 pentru Petiția pentru Roşia Montană (http://www.rosiamontana.net/). Pe această cale, vă invităm să ne contactaţi pe mailul romania.dacia@yahoo.com, dacă doriţi să vă alăturaţi campaniei de salvare a Roşiei Montane, care va continua prin strângere de semnături şi distribuire de fluturaşi, dar şi alte acţiuni stabilite de comun acord cu iniţiatorii petiţiei, asociaţia de proprietari şi locuitori de la Roşia Montană, Alburnus Maior. Cei care doresc să se implice, ca participanţi externi sau ca membri ai noştri, şi în alte proiecte ale asociaţiei care are ca obiectiv eliberarea României de indiferenţă, pentru crearea unui viitor mai bun românilor la ei acasă, pot să facă aceasta prin intermediul site-ului nostru rdcn.eu


Octavian Manu, preşedinte RDCN

19 sept. 2011

Tot izbandim, iar dreptate tot se va face

O data la cateva luni, cate un "baiat de bine" se da pe langa unul dintre membrii nostri mai activi si mai usor de mintit si il convinge ca e bine sa se discute decat despre istorie in grupul nostru, adica in Asociatia Romania - Dacia Casa Noastra (RDCN), iar faptul ca ea este aripa apolitica a Frontului de Eliberare a Daciei (FED), grupare neoficiala a unor oameni liberi care cred ca implicarea in viata cetatii este singura cale de salvare a acesteia, nu este bine. Sa ramanem numai la istorie daca se poate, la trecut, asta cu eliberarea tarii de jegurile care ne distrug viitorul nu e bine, nici macar sa fie visat, pentru ca acolo suntem acum. Asta s-a intamplat si cu Calin Nebunul sau Celbunul sau Serbanuti, fostul nostru membru de la Targu Mures. Asta s-a intamplat si cu unul dintre cei care erau mai activi, unul de la Ialomita, dar ruperea a fost mai prin primavara. Revenind la Calin, la nici 24 de ore dupa ce s-a autoexclus din asociatie si a fost exclus din grupurile noastre impreuna cu cel care isi spune pe Fb Diegis lupalb, sursa coruperii sale, s-a intamplat atacul de 2 zile asupra grupului Dacia. Deci, pe aceasta cale, tinem sa anuntam "baiatul de bine" ca ziua judecatii, pentru mizeriile platite de straini care ataca la modul asta parsiv, prin ruperea de membri si prin aruncarea de laturi asupra paginilor de net, grupari ce isi anunta intentia de a avea o tara libera, va veni mai devreme sau mai tarziu. Cat despre Calin, ii uram cele bune, pentru ca inapoi nu mai poate veni acum. Noi ne vedem de drum.
Octavian Manu, presdinte RDCN, lider FED

7 sept. 2011

Sa nu fim acuzati de subiectivism...


William Schiller, arheolog american, lucrarea <>: “Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste astazi poporul roman, raspandindu-se apoi, atat spre rasarit, cat si spre apus, acum circa 13-15.000 de ani!”

Marija Gimbutas, specialist american de origine lituaniana: “Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturala cuprinsa intre anii 6.500 – 3.500 i.Hr., axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta, care a precedat societatile indo-europene patriarhale de luptatori din epocile bronzului si fierului.”

Louis de la Valle Poussin: “Locuitorii de la nordul Dunarii de Jos pot fi considerati ca <> de origine a limbilor indo-europene, adica stramosii Omenirii.”

Ekstrom Par Olof, scriitor si lingvist suedez: “Limba romana este o limba-cheie, care a influentat in mare parte toate limbile Europei.”

Gordon W. Childe: “Locurile primare ale dacilor trebuie cautate, deci, pe teritoriul Romaniei. Intr-adevar, localizarea centrului principal de formare si extensiune a indo-europenilor trebuie sa fie plasata la nordul si sudul Dunarii.”

Bosch Gimpera, cercetator german: “Spatiul din care au pornit indo-europenii este situat intre Valea Dunarii, Marea Egee si Marea Neagra.”
Eugene Pittard, antropolog: “Stramosii etnici ai romanilor urca neindoielnic pana in primele varste ale Umanitatii, civilizatia neolotica romana reprezentand doar un capitol recent din istoria tarii.”

Prof. Fabio Scialpi: “Sunt intrigat de prezenta, pe teritoriul Romaniei, a mai multor toponime cu rezonanta sanscrita.”

A. Jarde, renumit elenist, Paris 1923: “Asupra istoriei primitive a regiunilor care vor forma Grecia, grecii insisi nu stiu nimic. Pana in prezent, solul grec n-a scos la iveala nii o urma materiala a paleoliticului. Cei mai vechi locuitori din Grecia sunt tracii, apartinand timpului neoliticului.”

Bonaventura Vulcannius din Bruges, 1597: “Getii au avut propriul lor alfabet cu mult inainte de a se fi nascut cel latin (roman). (…) Getii cantau, insotindu-le din fluier, faptele savarsite de eroii lor, compunand cantece chiar inainte de intemeierea Romei, ceea ce – o scrie Cato – romanii au inceput sa faca mult mai tarziu